Koltuk Yıkama Hakkın da Bilgi

Koltuk Yıkama Hakkında Bilinmesi Gereken 10 Şey

Koltuk yıkama hizmeti özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde giderek daha fazla tercih edilmeye başlanıyor. Birçok koltuk yıkama firması olmasına karşın tüketicilerin kafasında hangi firmayı ve nasıl seçeceği konusunda birçok soru işareti var. Bu yazımızda koltuk yıkama hakkında en çok merak edilen sorulara cevap veriyoruz.

Profesyonel Koltuk Yıkama Nedir?

Profesyonel koltuk yıkama hizmeti bu işlem için özel olarak üretilmiş koltuk yıkama makinası ve ekipmanları tarafından uygulanan bir temizlik işlemidir. Yüksek vakum gücüne sahip makinalar ve özel koltuk yıkama şampuanları ile yapılan koltuk yıkama işlemi koltuklarınızın içine işlemiş kir ve toz artıklarının temizlenmesini ve koltuklarınızın istenmeyen leke ve kokulardan arındırılmasını sağlar.

Koltuk Yıkama Nasıl Yapılır?

İyi bir koltuk yıkama hizmeti için öncellikle doğru ekipman kullanımı şarttır. Koltuk yıkama işleminde öncellikle koltuklara leke çıkarıcı ve kir sökücü özel şampuanlar uygulanır. Piyasada düşük kalite makinalar bu şampuanlama işlemini köpük ile yapamadığı için fırçalama yolu ile koltukları şampuanlama yoluna gidilmekte ancak bu fırçalama işlemi koltuk kumaşına zarar vermekte ve yıpratabilmektedir.

Bu sebeple koltuk yıkama işleminde mutlaka yüksek güçlü köpükleme yapabilen makinalar tercih edilmelidir. Diğer yandan koltuk yıkama işleminde asıl temizlik sağlayan unsur yapılacak yüksek güçlü vakumlama işlemidir.

Doğru Koltuk Yıkama Firması Nasıl Seçilir?

Koltuklarınızı, yataklarınızı ve halılarınızı yıkatmak için seçeceğiniz koltuk yıkama firmasının sizi servis öncesi yeteri kadar bilgilendirmesi son derece önemlidir. İnsanlar genellikle koltuk yıkama fiyatlarına bakarken yıkama firmasının tecrübesine, servis ağına ve en önemişi yeterli kalitede koltuk yıkama makinesi ve ekipmanı kullanıp kullanmadığına dikkat etmemektedir.

Koltuk yıkama firması ile çalışırken bu hususları açık bir şekilde sorabilir, Alman malı koltuk yıkama cihazı kullanıp kullanmadıkları konusunda açıkça güvence isteyebilirsiniz.

Koltuk Yıkama Makinalarının Özellikleri Nelerdir?

İyi bir koltuk yıkama işlemi için en az 220/22 mbar/kPa vakum gücüne sahip profesyonel temizlik ve koltuk yıkama makinesi kullanılmalıdır. Profesyonel koltuk yıkama makineleri ev tipi makinelerden çok daha yüksek emiş gücüne sahiptir. Zira bunu yıkama sonrası kirli su tankında biriken adeta çamur gibi olmuş yıkama suyundan kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Koltuk Yıkama Sağlıklı Bir Uygulama Mı?

Koltuk yıkama şayet doğru ekipman ve uzaman yıkama personeli tarafından yapılmışsa koltuklarınızdaki mikrop, kir ve alerjenleri büyük oranda temizler. Bu ise sizin daha sağlıklı bir ortamda yaşamanıza olanak tanır. Özellikle Türkiye’de ilk defa firmamız tarafından uygulanan anti alerjik koltuk ve halı temizleme uygulaması bir çok alerji doktoru tarafından da tavsiye edilmektedir.

Koltuk Yıkama Tavsiye Edilir Mi?

Koltuk yıkama işlemi normal şartlarda yılda bir defa yapılması tavsiye edilen bir uygulamadır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus sertifikasız yerli malı veya uzak doğu malı makinaları kullanan firmalar ile çalışmaktan kaçınmaktır. Aksi halde sık tekrarlanan koltuk yıkama işlemi zamanla koltuk kumaşlarında yıpranmaya neden olabilir.

Koltuk Yıkama Koltuklara Zarar Verir Mi?

Doğru ekipman ile yapılan koltuk yıkama işlemi koltuklarınıza asla zarar vermez. Aksine uzaman bir koltuk yıkama firması ve doğru koktuk yıkama deterjanı ile yapılan temizlik koltuklarınızı ilk günkü dokusuna ve parlaklığına kavuştururken koltuklarınızın daha uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanılmasını sağlayarak bir bakıma koltuklarınızın ömrünü uzatır.

Koltuk Yıkama Anti Alerjik Midir?

Standart koltuk yıkama işlemi her ne kadar koltuklarınıza işlemiş alerjenleri temizlese de bunun etkisi uzun sürmez. Gerçek bir anti alerjik koltuk temizliği için koltuk yıkama işlemi tamamlandıktan sonra koltuklara bu işlem için özel olarak üretilen ve insan sağlığına zararı olmayan anti alerjik solüsyonlar uygulanır.

Bu şekilde yapılan anti alerjik temizlik 6 aya kadar etkili olur ve özellikle ailesinde alerjik bireyler olan kişiler için tavsiye edilir.

Koltukları Hangi Sıklıkla Yıkatmak Gerekir?

Koltukları yılda bir defa yıkatmak hem sağlık hem de hijyenik açıdan tavsiye edilir. Koltukların ıslak bezle silmek veya düzenli olarak süpürmek koltukların sadece üst kısmındaki tozları alır veya o kir ve tozları koltukların derinlerine hapseder.

Bu açıdan koltuklarınızın derinlerine işlemiş kir ve tozlardan ancak profesyonel koktuk yıkama işlemi ile kurtulabilirsiniz.

Koltuk Yıkama Deterjanları Sağlığa Zararlı Mı?

Öncellikle piyasada markasız ve merdiven altı üretilen birçok koltuk yıkama deterjanı satılmaktadır. Siz tüketici olarak koltuk yıkama firmasının hangi deterjanı kullandığını tam olarak bilemeyebilirsiniz. Burada ancak bu konuda tecrübe sahibi ve kullandığı deterjanların sağlığa zararlı olmadığına dair size gerekli sertifikaları gösterebilen koltuk yıkama firmaları ile çalışırsanız sağlığınızı riske atmamış olursunuz.