Klima Temizliği için Fiyat Teklifleri Al

Fiyatları Karşılaştır, Teklifi Onayla

Klima Temizliği

En iyi 10 Klima Temizliği Hizmeti Veren Üyeler
Uygun ve kaliteli işçilik

Uygun ve kaliteli işçilik

Temizlik / Klima Temizliği

8 senedir çalışıyorum bakım arıza montaj

Fiyatlandırma Aralığı : ₺ 200 - ₺ 2000

Hizmet verebilceği yerler : Manisa/Şehzadeler Manisa/Yunusemre

Oluşturma : 04.08.2022

Klima Temizliği ve Dezenfeksiyonu Nasıl Yapılır?

Klima denildiğinde aklımıza ilk gelen şey sıcak yaz aylarıdır. Pastırma sıcaklarından bunaldığımızda soluğu hemen klimanın yanında alırız. Buna ek olarak, kış aylarında da ısınma amaçlı klima kullanmayı tercih edenlerin sayısı az değil. Yaz kış durmadan kullandığımız klimalar doğal olarak zamanla kirlenir ve tozlanır.

Temizlenmeyen veya bakımı yapılmayan klima zamanla kalitesini kaybeder, kötü koku yayar ve arızalanabilir. Üstelik soluduğumuz havanın hijyenik olması açısından da klimaların düzenli olarak temizlenmesi çok önemlidir. Peki bu kadar sıklıkla kullandığımız klimanın temizliği nasıl yapılır? Bu yazıda evde kendiniz uygulayabileceğiniz evde klima temizliği, klima filtre temizliği ve klima dezenfeksiyon yöntemlerini bulabilir ve klima nasıl temizlenir öğrenebilirsiniz.

Rutin klima temizliği sırasında deterjan ve sabun kullanmadan sadece nemli bir mikrofiber temizlik bezi kullanmanız yeterlidir.

Klima Nasıl Temizlenir?

Klima temizliği işlemine klimanın dış yüzeyinden başlamak doğru bir adım olacaktır. Klimanın dış yüzeyindeki kirler ve tozlar zamanla klimanın içerisine yerleşerek birikme yapar. Bu sebeple, günlük ev temizliği rutininize klima dış ünite temizliği adımını da eklemek yararlı olacaktır. Klima dış ünite temizliği için uzun saplı toz bezi veya elektrikli süpürge kullanabilirsiniz. Daha sonra üzerinden nemli bir mikrofiber bezle tekrar geçmek daha etkili temizlik sağlayacaktır.

Klima içi nasıl temizlenir diyorsanız, klima iç ünite temizliği ve klima filtre temizliği içinse şu adımları takip edebilirsiniz:

  1. Klimanın kapağını açın

    Öncelikle dikkat etmeniz gereken husus, klima kapağının nasıl açıldığıdır. Çoğunlukla klima kapakları yan taraflarında bulunan tırnak kısmından açılabilir fakat klima kapakları marka ve modele göre değişiklik de gösterebilir. Nasıl açıldığından emin olamıyorsanız, klimanın kullanma kılavuzuna başvurabilirsiniz.

  2. Klimanızın kapağı çıkarılabiliyorsa dikkatlice çıkarın

    Klima kapakları çoğu klima modelinde yerinden çıkma özelliğine sahiptir. Kapakları zorlamak, kırılma gibi sorunlara yol açacağından zorlanmaması gerekir. Nasıl çıkarılacağından emin olamıyorsanız kullanma kılavuzunu incelemeniz doğru olacaktır.

  3. Klima filtre temizliği için filtreleri dikkatlice çıkarın

    Klima kapağını açtıktan sonra klimanın filtreleri görebilirsiniz. Evinizin havasında bulunan kiri ve tozu tutan işte bu filtrelerdir. Peki, klima filtresi nasıl temizlenir? Filtreleri çıkardıktan sonra tozunu soğuk suyun altında akıtabilirsiniz.

    Rutin klima filtresi temizleme işleminde herhangi bir sabun ya da deterjan gibi kimyasal temizlik ürününün kullanılmasına gerek yoktur. Bunun nedeni ise, deterjan veya sabun gibi ürünlerin filtre yüzeyine zarar verme riski ve klimanın üflediği hava aracılığıyla solunum yollarımıza karışabilme tehlikesidir.

    Sonuç olarak, klima filtre temizliği sırasında kullanılacak kimyasallar sağlık açısından istenmeyen durumlara yol açabilir. Dolayısıyla filtreye tutunan toz ve kiri akan suyun altında durulamak ardından filtreleri güzelce kurutmak klima filtre temizliği için yeterlidir.

  4. Filtreleri duruladıktan sonra kurumasını bekleyin

    Filtrelere tutunan toz ve kiri duş veya musluk yardımıyla iyice akıttıktan sonra kurumaya bırakmalısınız. Kurumadan takılan filtreler, klima çalıştırıldığı zaman elektrik donanımına zarar verebilir.

  5. Klimanın iç aksamını nemli bezle güzelce silin

    Sıra klima iç ünite temizliği işleminde. Klima kapaklarını çıkardıktan sonra, iç kısmını nemli ve deterjansız bir mikrofiber bezle silin ve temiz bir kurulama beziyle kurulayın.

  6. Klimanın kapağını temizlemeyi unutmayın

    Kapakları da nemli bezle temizledikten sonra tamamen kuru olduğundan emin olup yerlerine takabilirsiniz.

  7. Kapakları çıkmıyorsa yine iç ve dış yüzeyleri temizleyin

    Klimanın kapaklarını çıkaramıyorsanız yetişebildiğiniz kısımları nemli bir bezle silip kurulayın ve kapatın.

Klima Temizliği İçin Web Sitemiz Üzerinden

Üye Firmalarımızdan Fiyat Teklif Alabilirsiniz.